У Нижній лаврі відкрили перший військовий храм: фото

У Нижній лаврі відкрили перший військовий храм: фото Усі фото: пресслужба заповідника "Києво-Печерська лавра"

У церкві Живоносне Джерело на території Нижньої лаври Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" відкрився військовий храм. Про це повідомляє пресслужба заповідника.

Там кажуть, що військовим, які щоденно ризикують своїм життям заради захисту України, потрібна не лише фізична, а й духовна підтримка. Тому на звернення служби військового капеланства Сухопутних військ ЗСУ у заповіднику вирішили надати один з храмів Лаври для потреб військовослужбовців.

0 / 0

Першу службу в храмі провели за участі військових капеланів, військовослужбовців ЗСУ та тих, хто проходить лікування, а також курсантів.

Присутність українських військових капеланів у Нижній лаврі — це ще один потужний крок для утвердження цього духовного простору як національної святині, — каже гендиректор заповідника Максим Остапенко. 

0 / 0

Проводити богослужіння в храмі будуть військові капелани разом зі братією монастиря на чолі з намісником Києво-Печерської лаври владикою Авраамієм. Також капелани надаватимуть духовну підтримку. 

У Нижній Лаврі відкрився перший військовий храм

Будівля, у якій відкрили військовий храм, не є історичною спорудою. Колись там розміщувалася водонапірна вежа, яку перебудували на початку 2000-х років. Церква розташована на території Нижньої Лаври, яка поки що закрита для загального доступу, але буде доступна для військових.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що над центральним входом до Софійського собору встановили відреставрований хрест. Роботи виконували коштом меценатів.

Читай також: "На Лук'янівці священник московського патріархату незаконно знищив 40 дерев"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації