У "Резерв+" можна дізнатися статус бронювання

У "Резерв+" можна дізнатися статус бронювання Фото: rbc.ua

Відтепер у мобільному застосунку "Резерв+" можна дізнатися статус бронювання військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

За її словами, ТЦК не завжди вносить дані про бронювання до реєстру "Оберіг", іноді цей процес може тривати тижні. А відсоток людського фактора в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру залишається високим.

Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру "Оберіг". Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян, — розповіла Черногоренко.

Як оновити документ:

  • натисніть три крапки справа від документа;
  • виберіть "Оновити документ";
  • після цього ви побачите свій актуальний статус.

Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус "Заброньовано" з'явиться в застосунку. Якщо ваша бронь ще триває, але в застосунку цього не було — новий термін має відобразитись в "Резерв+".

Однак іноді статус бронювання може не відобразитися в застосунку. За словами Черненка, команді не вдалося оцифрувати частину наказів через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну людину.

Проте ми вже працюємо над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в "Резерв+", — додала заступниця міністра.

Наразі Міноборони разом із Мінцифрою та Мінекономіки готується до бета-тестування послуги електронного бронювання для підприємств. Скоро цей процес стане автоматичним.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в мобільному застосунку "Резерв+" з'явився QR-код, який прирівнюється до паперових військово-облікових документів. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації