У центрі Києва зупинили руйнування ще однієї пам'ятки: з її фасаду відбили декоративні елементи

У центрі Києва зупинили руйнування ще однієї пам'ятки: з її фасаду відбили декоративні елементи Фото: wikipedia.org

У центрі Києва зупинили руйнування чергової історичної будівлі — будинку Київської міської станції комісійно-позичкового відділення Південно-Західної залізниці. Про це повідомили у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

Будівлю у стилі модерн на вулиці Чикаленка, 14 (колишня вулиця Пушкінська) збудували у 1912-1914 роках за проєктом архітектора Олександра Вербицького. Вона має статус пам'ятки архітектури місцевого значення.

Попри охоронний статус, невідомі почали руйнувати історичний будинок та встигли збити з його фасаду частину декоративної ліпнини.

Без жодних дозволів і дозвільних документів почалася руйнація декоративних елементів фасаду цієї пам'ятки, — кажуть у КМДА.

0 / 0

У справу вчасно втрутились активісти ГО "Справжній Київ" — вони викликали поліцію та повідомили у Департамент охорони культурної спадщини про незаконні роботи. Тож руйнування пам'ятки архітектури зупинили, а порушникам загрожує відповідальність за порушення пам'яткоохоронного законодавства.

Нагадаємо, напередодні власник зруйнованої садиби Зеленських представив проєктні пропозиції щодо її відновлення. Зокрема, представник власника запропонував відновлювати будівлю у вигляді, який вона мала до руйнування.

Читай також: "Мінкульт не давав дозволу на ремонтні роботи в Бессарабському ринку — активіст"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації