Україні повернуть археологічні артефакти, які незаконно вивезли за кордон

Україні повернуть археологічні артефакти, які незаконно вивезли за кордон Фото: Unsplash

Естонія передасть Україні 274 археологічних артефактів. Про це повідомили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Завдяки потужній співпраці естонської та української сторін ми відзначаємо ще одну перемогу нашої держави на культурному полі. Незабаром експонати будуть передані в Україну. Вони вдало доповнять наше національне надбання та демонструватимуть історичну справедливість, — зазначив виконувач обов'язків міністра культури Ростислав Карандєєв.

Серед артефактів, які передадуть Україні — предмети, які належать до культур ранньої залізної та залізної доби від V–IV століть до нашої ери до VII–X століть нашої ери. Вони є частиною культурної спадщини України. У 2019 році поліція та прикордонна служба Естонії успішно завадили незаконному ввезенню цих пам'яток на територію країни.

Наразі естонська сторона готується до урочистої презентації цих предметів в Естонському історичному музеї. Вона відбудеться 23 січня. Після експонування в Естонії археологічні артефакти повернуть до України.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в підвалі церкви заповідника "Софія Київська" виявили загадкові знахідки. Детальніше про них дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації