Українські школи оснастять сонячними станціями: одна з них з'явилася в Ірпінському ліцеї

Українські школи оснастять сонячними станціями: одна з них з'явилася в Ірпінському ліцеї Фото: Міністерство освіти і науки України

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум про співпрацю з фондом ENERGY ACT FOR UKRAINE Foundation. Мета співпраці — зміцнення енергетичної незалежності закладів загальної середньої освіти. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України в фейсбуці.

Разом із фондом ENERGY ACT FOR UKRAINE Foundation буде реалізовано кампанію "100 сонячних шкіл". Вона покликана зробити заклади загальної середньої освіти енергетично незалежними, надавши їм доступ до резервних джерел електроенергії.

В Ірпінському ліцеї з'явилася потужна сонячна станція
Фото: Міністерство освіти і науки України

Станом на сьогодні в межах кампанії вже два освітні заклади отримали сонячні станції. В Ірпінському академічному ліцеї "Мрія" побудували гібридну сонячну станцію потужністю 20 кВт-год і систему збереження місткістю 40 кВт-год. Таку ж сонячну станцію та систему збереження місткістю 42 кВт-год отримала і Чернігівська загальноосвітня школа І-III ступенів №3.

В Ірпінському ліцеї з'явилася потужна сонячна станція
Фото: Міністерство освіти і науки України

Такі потужності зможуть покрити близько 40% від спожитої енергії шкіл та дозволити працювати до 4-5 годин в умовах блекаута. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що столичні комунальні служби активно готуються до нового опалювального сезону. Понад сотню міських котелень вже забезпечили можливістю оперативного підключення до альтернативних джерел живлення. Це означає, що вони працюватимуть попри відключення світла, і квартири киян будуть із теплом.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації