"Укриття від нетерпимості": у центрі Києва з'явилася інсталяція про права людини

"Укриття від нетерпимості": у центрі Києва з'явилася інсталяція про права людини Фото: kyivcity.gov.ua

На Софійській площі встановили інсталяцію "Укриття від нетерпимості". Вона покликана звернути увагу на законопроєкт №5488, який досі не ухвалено. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Інсталяція являє собою бетонну стіну розміром 3х5 м, на якій написано "Укриття 5488". Решта стін створені з прозорого матеріалу, що ілюструє вразливість кожного та кожної, хто заходить всередину укриття. 

Столиця завжди підтримує ініціативи, спрямовані на забезпечення прав людей. Особливо це актуально зараз, коли в Україні через повномасштабну війну з'являється все більше людей, які потребують нашого захисту. Тож наше завдання як влади, щоб кожен, незалежно від гендеру, кольору шкіри, віросповідання чи фізичного стану, міг брати рівноправну участь у суспільно-політичному та культурному житті, — зауважив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він додав, що рівність усіх є однією з основ побудови інклюзивного суспільства. 

0 / 0

Законопроєкт №5488 покликаний удосконалити механізм реагування на випадки дискримінації та розслідування злочинів на ґрунті нетерпимості. Він має запровадити визначення поняття "нетерпимості" за різними ознаками, зокрема, такими як раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, стать (статева приналежність), вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, громадянство, сімейний та майновий стан, сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність, місце проживання, мова або інші ознаки. 

Читай також: "Основа нашої незалежності: 10 фактів про Конституцію України"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації