Укрзалізниця створить нову компанію, яка вироблятиме електроенергію

Укрзалізниця створить нову компанію, яка вироблятиме електроенергію Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця анонсувала створенням нової компанії ТОВ "УЗ Енерго", яка генеруватиме електроенергію для потреб перевізника й інших споживачів, приєднаних до мереж товариства.

УЗ є одним з найбільших споживачів електроенергії в Україні, і зараз компанія також відчуває суттєвий дефіцит електропостачання. Там кажуть, що запроваджені ліміти на споживання покривають реальні потреби перевізника лише на 75%.

А восени та взимку посилення дефіциту електроенергії може вплинути на безперебійний рух поїздів та негативно позначитися на наданні комунальних послуг побутовим споживачам. Річ у тому, що Укрзалізниця також є оператором системи розподілу й входить до першої п'ятірки найбільших розподільчих компаній України за протяжністю мереж та обсягами перетоку електроенергії. Загалом товариство має понад 100 тисяч приєднаних споживачів.

Щоб допомогти Україні пройти "найскладніший в історії осінньо-зимовий період", УЗ побудує кілька десятків газогенераторних установок загальною потужністю до 250 МВт.

На сьогодні Укрзалізниця проводить активні перемовини з постачальниками та міжнародними фінансовими організаціями для швидкої реалізації цього проєкту, — каже голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Будуватиме газові електростанції новостворена "УЗ Енерго" в різних регіонах країни. Насамперед їх встановлюватимуть в обласних центрах та приєднуватимуть до мереж товариства. Від цих мереж живиться залізничний транспорт, об'єкти соціальної сфери та критичної інфраструктури інших галузей економіки. 

Нагадаємо, раніше у Київводоканалі відреагували на інформацію щодо можливого впровадження графіків відключень води у столиці. Там розповіли, чи будуть обмежувати водопостачання у Києві насправді.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації