В Ірпені спеціальна комісія погоджуватиме нові мурали та артоб'єкти

В Ірпені спеціальна комісія погоджуватиме нові мурали та артоб'єкти Фото: facebook.com/karplyuk2019

В Ірпені створили робочу групу з оцінки мистецьких ініціатив, яка буде погоджувати ескізи й локації нових муралів та інших артоб'єктів. Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

 

До складу групи увійшли експерти у сфері культури, архітектури та дизайну, а також фахівці Ірпінської міської ради з управління благоустрою міста, відділу культури, національностей та релігій, відділу містобудування та архітектури.

Комісія розглядатиме пропозиції та проєкти пам'ятників, муралів, інсталяцій, меморіальних об'єктів тощо, які планують реалізувати на території Ірпінської громади.

Зокрема, робоча група розглядатиме ідеї та проєкти артоб'єктів та виноситиме висновки щодо доречності чи недоречності їх втілення в Ірпені. Також вона оцінюватиме пропозиції та напрацювання щодо створення дизайн-коду міста. 

Висновки робочої групи матимуть рекомендаційний
характер, а остаточні рішення все одно прийматиме Ірпінська міськрада.

У Київраді також хочуть затвердити процедуру погодження ескізів та локацій розміщення нових муралів, які планують створити у місті. Їх має погоджувати окрема комісія.

Нагадаємо, у березні цього року в Ірпені встановили монумент "Воля", виготовлений з уламків російських ракет. Він присвячений стійкості та незламності українського народу в боротьбі з окупантами. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації