В Україні почали проводити тренінги для інструкторів екстреної меддопомоги

В Україні почали проводити тренінги для інструкторів екстреної меддопомоги Фото: Getty Images

В Україні відбулися перші очні тренінги з надання догоспітальної допомоги для інструкторів обласних центрів екстреної медичної допомоги, повідомляє пресслужба МОЗ.

Тренінги
Фото: пресслужба МОЗ

Ми продовжуємо крок за кроком удосконалювати національну систему екстреної (невідкладної) медичної допомоги. Цей тривалий процес, який поєднує низку напрямів та має кілька етапів, МОЗ розпочало кілька років тому. Завдяки підтримці проєктів Світового банку ми поступово посилюємо розвиток спроможностей системи екстреної медичної допомоги, зокрема на догоспітальному етапі. І вже плануємо подальші навчання з надання екстреної медичної допомоги у разі невідкладних станів та травматичних пошкоджень для медичного персоналу в лікарнях, — повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, який координує заходи у межах спільних зі Світовим банком проєктів.

Зазначається, що інструктори навчально-тренувальних відділів, які проводять навчання для своїх колег, спершу проходили тренінги у Тернопільському національному медичному університеті ім. Горбачевського МОЗ України.

Тренінги
Фото: пресслужба МОЗ

На першому етапі проєкту, професійне навчання пройшли 100 інструкторів. Вони вчилися досвіду практичної діяльності в системі екстреної медичної допомоги та сертифіковані як інструктори за системою, визнаною в країнах Європейського Союзу. 

Тренінги
Фото: пресслужба МОЗ

Першими центрами, в яких тренери університету проводять виїзну супервізію фахівців, що починають самостійну  інструкторську діяльність, стали Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Києві та обласні центри Черкаської й Кіровоградської областей.

Практичне відпрацювання інструкторської майстерності у викладанні та в оцінці роботи лідера й команди виїзної бригади у симульованих клінічних сценаріях пройдуть упродовж наступних двох місяців 100 інструкторів з усіх обласних центрів по Україні. В результаті вони стануть сертифікованими інструкторами з надання догоспітальної допомоги, — йдеться у повідомленні МОЗ. 

Наразі також розробляють теоретичний курс для дистанційного навчання всіх фахівців обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який найближчим часом буде доступний на онлайн-платформі. 

Тренінги
Фото: пресслужба МОЗ

Планується, що упродовж кількох років — навчання пройдуть близько 25 000 працівників центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф по всій Україні.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
photo_2022-12-29_13-46-26.jpg - Ольга Соломаха
Твій персональний гід найактуальнішими та найцікавішими новинами Києва. Зі мною ти першим дізнаватимешся про головне в усіх сферах столичного життя.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації