В Україні PornHub оштрафували через несплату "податку на Google"

В Україні PornHub оштрафували через несплату "податку на Google" Фото: unsplash.com

Державна податкова служба України оштрафувала власників відомого сервісу PornHub за несплату так званого "податку на Google". Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

За його словами, канадська компанія Aylo, яка володіє сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації в Україні, тому має сплатити штраф у розмірі 5543 доларів. Відповідне податкове повідомлення вже спрямували компанії та до Агенції доходу Канади.

На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування, — зазначив Гетманцев.

Він додав, що ще один відомий сервіс для дорослих Onlyfans вже сплатив до держбюджету України 944,1 тисячі доларів з початку 2023 року.

Голова податкового комітету зазначив, що усі надходження з "податку на Google" йдуть на фінансування потреб Збройних сил України. При цьому наша країна, за рейтингом PornHub, посідає 14 місце серед усіх країн по переглядах на цьому сайті. Тобто, сервіс заробляє на українських користувачах доволі значні гроші.

Довідка. "Податок на Google" — це збір, що зобов'язує незареєстровані в Україні міжнародні компанії, які надають українцям електронні послуги, сплачувати ПДВ у розмірі 20% з доходів від цих послуг. Відповідний закон прийняли у червні 2021 року, а стягувати податок почали з 1 січня 2022-го.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроєкт про штрафи за порушення комендантської години. Згідно з документом, мінімальний штраф становитиме 8500 грн, а максимальний  — 340 000 грн.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації