В Україні випустять документальний цикл про спецоперації СБУ, які змінюють хід війни

В Україні випустять документальний цикл про спецоперації СБУ, які змінюють хід війни Фото: СБУ

Служба безпеки України розповість раніше невідомі деталі своїх резонансних спецоперацій, які змінюють хід війни. Розповідь із перших уст про спецоперації, які наближають нашу перемогу можна побачити в циклі документальних фільмів "СБУ. Спецоперації перемоги". Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Цикл буде складатися з п'яти серій. Кожна з них буде присвячена окремому епізоду битви за нашу Батьківщину.

 

Відкриє цикл серія "Кримський міст на біс". У ній фахівці СБУ розкажуть про те, як розробляли унікальні надводні дрони SeaBaby та як з їхньою допомогою уразили опори мосту. Також будуть показані ексклюзивні документальні кадри спецоперації, яка ускладнила воєнну логістику окупантів у Криму.

Наступна серія циклу — "Бахмут. Дорога життя". Це місто було найгарячішою точкою фронту. У цій серії покажуть, як на нічних рейдах снайпери СБУ знищували вагнерівців, аби допомогти підрозділам ЗСУ втримати ключову логістичну артерію до міста, відому як "Дорога життя".

У серії "Універсальні агенти. Деокупація" йтиметься про звільнення Київщини від російських загарбників. У цьому епізоді розкажуть про діяльність сформованої Службою безпеки агентурно-партизанської мережі та порятунок мешканців окупованого Іванкова.

Ще один фільм під назвою "Лігво ворога. Ліквідація" розповість, як у перший місяць повномасштабної війни спецпризначенці СБУ допомогли виявити і знищити тиловий пункт управління ворога на Поліссі. Саме цей об'єкт відігравав важливу роль для окупантів у їхніх планах захопити Київ. Тоді було ліквідовано офіцерський склад загарбників, знищено велику кількість озброєння та палива.

Окремий фільм буде присвячений медичному бойовому крилу Центру спецоперацій "А" СБУ. "Бойові медики. Смерть зачекає" — саме таку назву має серія про хірургів спецпідрозділу Служби безпеки, які повертають поранених воїнів до життя поблизу лінії фронту.

Зйомки циклу фільмів розпочалися у травні 2023 року командою 1+1 Production. 

Прем'єра "СБУ. Спецоперації перемоги" відбудеться вже сьогодні, 24 листопада, о 21:40 на телеканалі "1+1 Україна" та о 22:30 в ефірі національного телемарафону. Цього дня покажуть першу серію випуску. Виходи наступних частин заплановані щоп'ятниці на цих же майданчиках.

 

Раніше "ТиКиїв" писав, що Довженко-Центр покаже у столиці анімаційні фільми про пропаганду та цензуру. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації