В Україні випустили мультсеріал про українські міста, які постраждали внаслідок війни

В Україні випустили мультсеріал про українські міста, які постраждали внаслідок війни Ілюстрація: Міністерство культури та інформаційної політики України

В Україні вийшов мультсеріал "Україна. Нескорені міста. Правдива історія". Він розповідає дітям про героїчні українські міста, які постраждали внаслідок війни. Про вихід мультсеріалу повідомили на офіційній сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України в фейсбуці.

Мультсеріал "Україна. Нескорені міста. Правдива історія" виробництва телеканалу "ПЛЮСПЛЮС". Він розповідає про міста, що постраждали під час повномасштабної війни. У коротких епізодах йдеться про історичні пам'ятки в контексті сучасної реальності, що проводить паралель між минулим і сьогоденням.

У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи малечі зануритися у захопливий світ української історії. У другій частині — в легкій і доступній для дітей формі, уникаючи чутливих зображень, показано шкоду, заподіяну українським містам і культурним пам'яткам.

Мультсеріал призначений для дітей віком від 6 до 12 років, а також для батьків і вчителів, які прагнуть навчити молоде покоління цінувати культурну спадщину та історію України.

До перегляду вже доступні епізоди про Донецьк, Херсон, Крим, Луганськ і Маріуполь. Переглянути мультсеріал можна на ютуб-каналі "ПЛЮСПЛЮС".

Раніше "ТиКиїв" писав, що столичні активісти запустили подкаст про збереження історичної архітектури. Детальніше про нього дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації