Ветерани охоронятимуть об'єкти Укрзалізниці за допомогою дронів

Ветерани охоронятимуть об'єкти Укрзалізниці за допомогою дронів Фото: фейсбук-сторінка АТ "Укрзалізниця"

Укрзалізниця створює підрозділ, який за допомогою дронів охоронятиме залізничну інфраструктуру. В складі цього підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які отримали поранення та повернулися з фронту.

Ця ініціатива допоможе забезпечити охорону залізничних об'єктів та надати можливість ветеранам застосувати свій бойовий досвід і навички в цивільній роботі. Про це повідомили на сайті АТ "Укрзалізниця".

Наразі Укрзалізниця підписала меморандум із Центром підготовки операторів БПЛА "Крук". Інструктори центру займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Вони навчатимуть їх пілотуванню, складанню та обслуговуванню дронів.

БПЛА використовуватимуться для боротьби з розкраданням майна Укрзалізниці на станціях та перегонах, фіксуватимуть порушення, виявлятимуть крадіжки пального з локомотивів, інспектуватимуть інфраструктуру під час воєнного стану, а також розслідуватимуть транспортні пригоди.

Першим кроком у втіленні ініціативи буде створення тестового підрозділу. Згодом на його основі створять цілу мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Уряд планує створити в кожній громаді Центри життєстійкості. Що це таке та як вони працюватимуть — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації