Алісса Мілано, Джессіка Честейн та Стівен Кінг: світові зірки відреагували на ракетний удар по "Охматдиту"

Алісса Мілано, Джессіка Честейн та Стівен Кінг: світові зірки  відреагували на ракетний удар по "Охматдиту" Фото: пресслужба "Охматдит"

Вчорашній масований ракетний обстріл росіянами Києва не залишив байдужими і світових знаменитостей. Популярні американські зірки емоційно відреагували на наслідки російського удару по дитячій лікарні "Охматдит" та закликали донатити на підтримку України. 

За 22 години на відновлення дитячої лікарні "Охматдит", пошкодженої російським ракетним ударом, вдалося зібрати 250 мільйонів гривень. Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров. Окрім того, ще 100 мільйонів гривень виділив Кабмін з резервного фонду. Кошти, яких бракуватиме для відновлення, дадуть із держбюджету. Крім того, кожній родині з дітьми, яка постраждала від російської атаки на лікарню, разом із ЮНІСЕФ буде виділена допомога розміром 10 800 гривень на кожного члена сім'ї.

Джессіка Честейн

Голлівудська акторка Джессіка Честейн опублікувала відео зі спогадами з "Охматдиту". У 2022 році зірка перебувала з візитом в українській столиці й відвідувала хворих дітей у цій лікарні.

Я відвідала дітей у лікарні "Охматдит" у Києві 2022 року. Сьогодні вранці російські ракети вразили ту саму лікарню, що була заповнена дітьми, які були в критичному стані, коли сталися ці напади. Цей заклад є найбільшим дитячим медичним центром України й був життєво важливим для догляду за хворими дітьми з усієї країни, — написала в пості американська акторка.

Також Честейн закликала фанів не забувати про війну в Україні та допомагати країні. Зокрема, вона попросила своїх 5,4 млн підписників задонатити на потреби "Охматдиту". Зірка також додала посилання на фонд дитячої лікарні, за яким її фоловери можуть переказати кошти.

Алісса Мілано

Фото: instagram.com/milano_alyssa

Зірка серіалу "Усі жінки — відьми" Алісса Мілано та амбасадорка ініціативи UNITED24 також відреагувала на цинічний обстріл рф. Вона поширила в Instagram скриншот із новини про руйнування "Охматдиту". У заголовку вказано, що росія вбила 31 людину.

За офіційними даними на 17.00 9.07.2024 від ракетного удару по столиці загинуло 33 людини.

Джеймі Лі Кертіс

Зірка Голлівуду та володарка премії "Оскар" Джеймі Лі Кертіс також опублікувала щемливий пост у своїх соцмережах.

Фото: instagram.com/jamieleecurtis

Києву вирвали серце. Росіяни майже одночасно завдали ударів по кількох районах і безпосередньо по дитячій лікарні "Охматдит"... Київ зібрався з силами. Тисячі людей розчищають завали — цивільні та військові, пожежники, ветерани з протезами, бабусі, медсестри, — написала знаменитість.

Олівер Сайкс

Поділився фото зі зруйнованою лікарнею і вокаліст британського рок-гурту Bring Me the Horizon та амбасадор United24 Олівер Сайкс. На музиканта в Instagram підписані 3,1 млн читачів.

Фото: instagram.com/olobersykes

Діти з онкологією тепер отримують своє лікування на вулиці… Немає слів, — написав музикант. 

Тімоті Снайдер

Історик та професор Єльського університету, амбасадор United24 Тімоті Снайдер в Х показав жахливі відео з місця удару та написав, що Росія обстрілює хворих на рак дітей.

Cтівен Кінг

"Король жахів" Стівен Кінг також згадав у своєму блозі обстріли. Він розповів про розбомблену лікарню та загиблих.

Фото: x.com/StephenKing

Френк Вільде

Фото: instagram.com/frankpeterwilde

Стиліст та дизайнер Френк Вільде, який регулярно нагадує про російську агресію проти України підтримав нас серією селфі в ліфті із кадрами жахливих наслідків удару по лікарні "Охматдит". 

Інформацією про ракетну атаку та посиланням на донати зі своєю авдиторією поділилися й інші амбасадори UNITED24: Міша Колінз, Марк Стронг, Барбра Стрейзанд і Кетрін Винник. 

0 / 0

Реакція світових знаменитостей на обстріл Києва демонструє силу комунікації у формуванні глобальної солідарності. Коли відомі люди використовують свої платформи для висвітлення таких трагічних подій, це привертає увагу мільйонів та спонукає до дій. Важливо постійно інформувати світову спільноту про реалії війни в Україні. Кожен голос, кожен допис, кожен заклик мають значення у боротьбі з дезінформацією та байдужістю. Поширюючи правду про російську агресію, ми не лише зберігаємо пам'ять про злочини, але й мобілізуємо підтримку для України — як моральну, так і матеріальну.

Читай також: Як можна допомогти "Охматдиту", який постраждав внаслідок ракетного обстрілу 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
Заступник головного редактора

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації