Безперебійне світло і тепло: на Київщині найближчим часом встановлять когенераційні установки

Безперебійне світло і тепло: на Київщині найближчим часом встановлять когенераційні установки Фото: atn.ua

У трьох районах Київської області найближчим часом мають встановити когенераційні установки. Відповідний меморандум підписали Київська ОВА, шість територіальних громад області та інвестори, повідомив голова обласної адміністрації Руслан Кравченко.

Загалом планують встановити 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт (потужність кожної — від 1 до 35 МВт). Вони допоможуть забезпечити мешканців області безперебійним світлом, теплом та водопостачанням.

Установки з'являться на об'єктах із централізованим теплопостачанням у восьми населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів. 
Таким чином, взимку місцеві жителі будуть забезпечені електроенергією та теплом. 

Реалізацією проєкту займатимуться Київоблгаз та ДТЕК Київські регіональні енергомережі. Змонтувати установки мають вже найближчим часом. 

За словами Кравченка, потреби громад Київщини у когенераційних установках — значні. Тому влада області продовжує пошук інвесторів для реалізації енергоефективних проєктів.

Нагадаємо, у травні Київрада схвалила встановлення у столиці шести нових міні-ТЕЦ, які мають покращити ситуацію в енергосистемі. Їх розмістять на правому та на лівому берегах — у тих районах, де живе багато людей.  

Читай також: "Запрацювали пільгові програми для підвищення енергонезалежності українців: подробиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації