Бібліотека Ярослава Мудрого, що постраждала від російських обстрілів, просить про допомогу

Бібліотека Ярослава Мудрого, що постраждала від російських обстрілів, просить про допомогу Фото: facebook.com/nlu.org.ua

Національна бібліотека імені Ярослава Мудрого, одне з приміщень якої постраждало від російських обстрілів у липні цього року, просить про допомогу. Заклад відкрив збір на встановлення вибитих вибухами вікон.

Під час масованої ракетної атаки 8 липня у приміщенні обмінного і резервного фонду бібліотеки у Голосіївському районі ударною хвилею повибивало всі вікна та частину дверей. 

0 / 0

Тимчасово вибиті двері та вікна закрили листами ДСП. Проте до настання холодів у пошкодженому приміщенні необхідно встановити нові склопакети, адже і для книжок, що там зберігаються, і для працівників дуже важлива оптимальна температура.

Бібліотека Ярослава Мудрого просить про допомогу
Фото: facebook.com/nlu.org.ua

Щоб засклити сім вітринних вікон загальною площею майже 100 квадратних метрів, необхідні 400 тисяч грн. Оскільки у бібліотеки немає таких грошей, там відкрили "банку" для збору донатів.

Сума дійсно велика, тому й звертаємось до вас про допомогу, — кажуть у бібліотеці.

Там додали, що регулярно надаватимуть звіти про надходження та використання зібраних коштів.

Обмінний і резервний фонд бібліотеки Ярослава Мудрого є координаційним центром з питань обміну й розповсюдження документів в Україні. Станом на 1 січня 2024 року, у ньому зберігались 93 870 примірників документів. Будь-яка бібліотека може замовити у цьому фонді та безплатно отримати видання з каталогу.

Нагадаємо, вранці 8 липня росія завдала чергового масованого ракетного удару по Києву. В результаті обстрілу були частково зруйновані корпуси дитячої лікарні "Охматдит", околиці станції метро "Лук'янівська" та цілий під'їзд житлового будинку на Сирці, також зазнали руйнувань інші будівлі.

Ця атака стала наймасштабнішої за кількістю постраждалих і другою за кількістю жертв від початку повномасштабної війни. Тоді у Києві загинули 33 людини, серед них були діти. 

Читай також: "Віддам книжку в добрі руки: як допомогти бібліотекам України"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації