Більшість будинків та тепломереж Києва вже готові до зими: деталі

Більшість будинків та тепломереж Києва вже готові до зими: деталі Фото: freepik.com

У Києві 80% будівель і об'єктів міського господарства вже підготували до зими, а на 85% тепломереж завершили гідравлічні випробування. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зараз комунальники займаються ліквідацією виявлених під час гідравлічних випробувань пошкоджень трубопроводів: понад 1500 з них вже усунули. Також "Київтеплоенерго" модернізує супутнє теплоенергетичне обладнання.

На початок жовтня опалювальна система міста має бути повністю готовою до запуску. Водночас балансоутримувачів просять вже зараз оформити акти готовності будівель до опалювального сезону. В першу чергу це стосується житлових будинків, освітніх і медичних закладів.

У КМДА кажуть, що столиця знову готується до холодів в умовах можливих блекаутів. Тож усі котельні міста, де це дозволяє потужність, уже оснастили генераторами для безперебійної роботи. Також у місті є понад 50 пересувних мобільних котелень, які у випадку надзвичайної ситуації забезпечуватимуть теплом медзаклади та будівлі з пунктами обігріву.

Також у Києві діють чотири механізми для мешканців багатоповерхівок, щоб ті могли підвищити енергоефективність своїх будинків або обладнати їх джерелами безперебійного живлення. 

Раніше у ДТЕК повідомляли, що, якщо найближчими місяцями не буде нових російських атак або аномальної спеки, графіки відключень світла можуть повернутися восени.

Читай також: "У Києві відключатимуть воду та тепло боржникам за комунальні послуги: як цього не допустити?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації