ДІАМ перевірить будівництво нового ЖК на межі Солом’янського парку

ДІАМ перевірить будівництво нового ЖК на межі Солом’янського парку Фото: t.me/solomyanskipark

Державна інспекція архітектури та містобудування перевірить будівництво нового житлового комплексу біля Солом'янського ландшафтного парку. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Інспектори ДІАМ 7 березня завітають з перевіркою на будівництво на вул. Генерала Шаповала, 1-3, яке розташоване безпосередньо на межі Солом'янського ландшафтного парку. Там зводять багатофункціональний ЖК з трьох багатоповерхівок.

Проти будівництва біля парку виступають місцеві жителі та активісти. Вони вимагають зупинити будівельні роботи та розірвати договір оренди земельної ділянки із замовником будівництва ТОВ "Смарт-Девелопмент". Відповідну петицію восени того року підтримала столична влада.

За словами активістів, роботи зі зведення ЖК не відповідають цільовому призначенню ділянки, адже Київрада передала її "для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури".

Будівництво біля Солом'янського парку
Фото: t.me/lossolomas_kyiv

Крім того, під час риття котловану в жовтні 2023 року біля Солом'янського парку стався зсув ґрунту, і одна з алей частково "з'їхала" в котлован.

За словами місцевих мешканців, внаслідок діяльності забудовника відбувся зсув ґрунту та обвал однієї з центральних алей парку в будівельний котлован, — зазначив Кубраков.

Також у Солом'янському парку на початку лютого почали масову вирубку. Спочатку "зеленбудівці" пояснили це боротьбою з небезпечними шкідниками. А потім вирубку начебто продовжили через прокладання ліній електропередач. 

Після перевірки в інспекторів ДІАМ буде десять календарних днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки об'єкта.  

Також держінспекція напередодні провела перевірку на території Києво-Могилянської академії, де проводять реставрацію 200-річної келії Братського монастиря, яка є пам'яткою історії та архітектури національного значення. Кубраков зазначив, що активісти неодноразово звертали увагу на можливе незаконне проведення будівельних робіт на цьому об'єкті.

Реставрація келії Братського монастиря
Фото: t.me/map_renovation

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я ініціював перевірку всіх військово-лікарських комісій Києва. Таке рішення ухвалили через скарги людей на недотримання електронної черги, відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК та не оптимізованих маршрутів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації