Масова вирубка дерев у Соломʼянському ландшафтному парку: комунальники пояснили причину

Масова вирубка дерев у Соломʼянському ландшафтному парку: комунальники пояснили причину Фото: facebook.com/KPUZNSolomyanskogorajonu

Комунальники пояснили причину масової вирубки дерев у Солом'янському ландшафтному парку, яка занепокоїла мешканців району.

Зокрема, про вирубку дерев у парку наприкінці січня повідомляли у спільноті Los Solomas. Також про це у соцмережах писали й інші місцеві жителі. 

У КП УЗН Солом'янського району пояснили причину масової вирубки дерев. Там розповіли, що восени 2023 року Держпродспоживслужба виявила у Солом'янському ландшафтному парку ураження дерев шкідником. Йдеться про вузькозлатку ясеневу смарагдову (Agrilus planipennis Fairmaire), яка належить до групи агресивних стовбурових шкідників та заселяє живі дерева, що приводить до їх загибелі.  

Оскільки цей шкідник становить велику загрозу, на території парку запровадили карантинний режим відповідним розпорядженням КМВА.

До того ж, зазначають комунальники, вузькозлатку практично неможливо вивести за допомогою обробки дерев хімічними речовинами. Тому єдиним надійним методом боротьби з нею є вирубка уражених дерев.

0 / 0

Традиційні хімічні методи захисту не дають необхідного результату і не дозволяють зупинити подальше поширення шкідника. Єдиним способом знищення златки на цей момент залишається вирубка і знищення уражених дерев, — пояснили у КП УЗН району.

Там додали, що вирубка дерев на території парку — це фітосанітарний захід з локалізації та ліквідації вогнища карантинного організму. І якщо не виконати ці роботи зараз, шкідник пошириться далі, а масштаби ураження будуть тільки збільшуватися.

Нагадаємо, у Києві вже "оцифрували" понад 200 тисяч дерев, які перебувають на балансі міста. Їх занесуть до онлайн-мапи, де буде міститися інформація про кожне дерево.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України

Геннадій Попенко: "Завдяки "Будинку "Слово" я зустрівся з дружиною та доньками на один день" - 412x412
Люди

Ольга Безсонова

Геннадій Попенко: "Завдяки "Будинку "Слово" я зустрівся з дружиною та доньками на один день"

В Оболонському районі на кілька місяців обмежать рух транспорту - 412x412
Новини

Тетяна Трифонова

В Оболонському районі на кілька місяців обмежать рух транспорту

На День Києва у столиці прикрашатимуть тризуба-рекордсмена - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

На День Києва у столиці прикрашатимуть тризуба-рекордсмена

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації