Готель "Козацький" у Києві виставили на аукціон

Готель "Козацький" у Києві виставили на аукціон Фото: facebook.com/kozatskiy.hotel.kyiv

Готель "Козацький" на Майдані Незалежності в Києві виставили на продаж. Фонд держмайна визначив стартову ціну 155,48 млн грн. Про це повідомила пресслужба ФДМ.

"Казацький" — це тризірковий готель на вулиці Михайлівській, 1/3, має вісім поверхів, 126 номерів, ресторан, кафе, парковку, п'ять залів для проведення конференцій та бенкетів. З деяких кімнат відкривається розкішний вигляд на центральну площу Києва. Загальна площа — 9513 м² на земельній ділянці — 0,2425 га. У готелі працює 60 осіб. 

Попри своє виграшне розташування, готель працює погано. У 2021 році він отримав менше ніж 1 млн грн чистого прибутку, а 2022 закінчив зі збитком у понад 8 млн грн. У 2011 році від будівлі відпала частина стіни. Тоді загинув перехожий.

У 2020 році на початку пандемії коронавірусу в "Козацькому" проходили карантин люди, які повернулися з-за кордону, але згодом вони тікали звідти, скаржачись, зокрема, на погані умови проживання.

Фото: facebook.com/kozatskiy.hotel.kyiv

У лютому цього року Кабінет Міністрів забрав у Міністерства оборони готель "Козацький" та передав Фонду держмайна для приватизації. 

За даними незалежного аудиту "Козацького", який проводила компанія SFAI Україна, протягом 2022 року готель не здійснював переоцінку основних засобів, тому вартість основних фондів могла бути відображена в бухгалтерській звітності некоректно; крім того був відсутній аудиторський аналіз за 2021 рік.

Чистий збиток "Козацького" у 2022 році становив 8,5 млн грн, а у 2023-му — 5,6 млн.

Фото: facebook.com/kozatskiy.hotel.kyiv

Споруда готелю "Козацький" — восьмиповерховий трапецієвидний будинок — була зведена в 1979–1983 роках під час формування центральної площі Києва (тепер Майдану Незалежності) на місці двоповерхового будинку, який у минулому столітті називали "будинком Гудовського" (названого на честь фотографа, який орендував другий поверх під фотоательє).

Голова ФДМ Віталій Коваль поділився зі ЗМІ, що готелями "Україна" й "Козацький" вже зацікавилися три всесвітньо відомі мережі. Аукціон пройде у системі "Прозорро.Продажі" 18 липня. Коваль упевнений, що кінцева вартість буде набагато вищою.

Нагадаємо, раніше пи писали про те, що готель "Україна" на аукціоні можуть продати за 1 мільярд гривень.   

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації