Як обрати першу машинку чи поїзд для вашої дитини

Як обрати першу машинку чи поїзд для вашої дитини Фото: bi.ua

Незалежно від статі більшість дітей мають у своєму арсеналі машинки. Вони люблять катати транспорт, із задоволенням вписують їх у сюжети різних ігор. Іграшкові машинки присутні в житті навіть найменших, оскільки є частиною мобілів або брязкальця. У міру дорослішання батьки купують модельки різних розмірів, які можна катати вдома підлогою або на вулиці по асфальту. 

Широкий асортимент іграшкового транспорту 

У продажу представлено безліч дитячих машинок. 

Іграшковий транспорт можна розділити на такі категорії: 

  1. Перегони. Відмінний варіант для азартних хлопців, які обожнюють дух суперництва у світі авто. 
  2. Моделі на радіокеруванні. Такий транспорт допоможе розвинути швидкість реакції, дрібну моторику. Радіокеровані машини підійдуть дітям різного віку. Крім того, можна влаштовувати змагання за участю батьків, що позитивно вплине на взаємини. 
  3. Поїзди, трамваї. Для організації цікавого дозвілля обов'язково знадобиться залізниця, яку перед початком гри потрібно зібрати. Таке заняття сприяє розвитку сенсорного сприйняття та логічного мислення. 
  4. Спецтехніка. У цю групу входять різні крани, самоскиди, екскаватори, ковзанки та інший транспорт, який незамінний на будівельних майданчиках. 
  5. Швидка допомога, пожежні та поліцейські авто. Такі машини познайомлять хлопців із відповідальною роботою працівників медицини, правоохоронних органів та рятувальників. 

Перш ніж купити модель машини, рекомендуємо ознайомитися з основними нюансами вибору. 

На які критерії звернути увагу 

  1. Варто врахувати вік дитини, оскільки від цього залежить розмір моделі, складність управління та безпека. Найменшим підійде невеликий іграшковий транспорт без гострих кутів та дрібних деталей. Старші хлопці напевно будуть щасливі отримати в подарунок машинку з пультом дистанційного керування. 
  2. Вибір теми. Пропонований асортимент є просто величезним, тому важливо подумати про переваги дитини, її інтереси. Наприклад, любителям супергероїв підійдуть бетмобілі чи машинка у стилі залізної людини. 
  3. Матеріали, що використовуються. Зустрічаються іграшки із пластику, металу, дерева. При цьому кожен варіант має свої плюси та мінуси. Найбільш дешевими є пластикові іграшки, вони дуже легкі та менш міцні, ніж інші варіанти. Більш надійними та довговічними є металеві модельки, проте вони підійдуть старшим хлопцям. Віддаєте перевагу екологічним матеріалам? Рекомендуємо звернути увагу на дерев'яні іграшки, які мають приємну текстуру, проте виконані докладніше.
  4. Дитячі машинки не повинні містити дрібні деталі, які вони можуть ненароком проковтнути, гострі кромки та деталі, що виступають. Крім того, іграшки мають відповідати стандартам якості. Обов'язково подбайте про безпеку свого чада. 
  5. Виробник. Іграшки відомих та надійних брендів, як правило, більш дорогі, проте вони мають високу якість та гарантовано відповідають стандартам безпеки. 
  6. Вибір функцій. Додатковим плюсом буде наявність світлових і звукових ефектів, дверей, що відкриваються, і робочих фар. З такими функціями ігровий процес стане максимально цікавим та реалістичним. 
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації