Картину від київського художника WaOne продали на аукціоні Christie's за 20 тисяч євро

Картину від київського художника WaOne продали на аукціоні Christie's за 20 тисяч євро Фото: facebook.com/waone.interesnikazki

Картину "Ігри Сонця-Бога" (Games of the Sun-God) київського мураліста Володимира Манжоса, що працює під псевдонімом WaOne Interesni Kazki, продали на аукціоні Christie's за 20 тисяч євро.

Аукціон відбувся під час мистецького ярмарку Art Basel у Парижі. Спочатку картину оцінювали у 6000-8000 євро, та у ході торгів її ціна зросла до 20 160 євро. Ім'я покупця не називають.

Володимир Манжос на фоні своєї картини. Фото: facebook.com/waone.interesnikazki 

Роботу "Ігри Сонця-Бога" Володимир Манжос створив у 2023 році, написавши її олією на полотні розмірами 139,5 на 209,8 см. Над картиною він працював у 140-річній майстерні на Монпарнасі, де стоять верстати, на яких друкували свої роботи Пікассо, Матісс та інші видатні художники. В описі лота зазначено, що художники з різних країн працюють там за підтримки американського режисера Девіда Лінча. 

Манжос та інші видатні сучасні митці передали свої роботи на аукціон Christie's задля підтримки благодійного фонду L'Imprimerie d'Art de Montparnasse, що займається збереженням та популяризацією цієї легендарної майстерні.

Раніше Володимир Манжос створив у Києві на Подолі мурал "Мудрий панує над зірками", присвячений роботі Головного управління розвідки та Сил оборони України в Чорному морі. Під час створення стінопису влаштували збір коштів для купівлі надводного дрона "Маґура".

Читай також: "Бренд Hermès прикрасив свою вітрину інсталяцією київського мураліста Waone Interesni Kazki"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації