Киян запрошують на безплатні екскурсії Святошинським і Голосіївським районами: розклад

Киян запрошують на безплатні екскурсії Святошинським і Голосіївським районами: розклад Фото: unsplash.com

Цього тижня відбудуться безплатні екскурсії Святошинським та Голосіївським районами. Одна з них адаптована для людей із порушеннями слуху. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Заходи триватимуть із середи до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Розклад подій

Екскурсія "Святошинське намисто", під час якої можна дізнатися про те, як створювали та розбудовували Святошинський район — від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також учасники зможуть дізнатися про видатних особистостей, які тут жили.

Екскурсія "Меценати Києва" (адаптована для людей із порушеннями слуху), на якій буде змога дізнатися про традиції благодійництва та відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також про їхній внесок у збереження музейних цінностей, адже вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки.

Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.

Екскурсія "Київ: стежиною воєнної історії", під час якої екскурсанти оглянуть низку об'єктів мілітарної історії Києва, а також дізнаються про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Екскурсія "Зустріч на перехресті Науки", на якій кияни та гості міста поринуть в атмосферну подорож мальовничим куточком столиці — Голосіївським районом, який є осередком низки провідних науково-дослідних інститутів України. Також довідаються про здобутки та відкриття відомих науковців, які тут мешкали та працювали.

Екскурсія "Київ історичний" познайомить з історією стародавнього Києва, його пам'ятками, архітектурою та Подолом.

Екскурсія "Шлях української державності", на якій учасники почують розповідь про боротьбу за українську державність часів Гетьманщини, дізнаються про державні утворення України, які засновували століття тому, а також ознайомляться з історією проголошення незалежності України та боротьби за її майбутнє в новітній історії.

Дитяча квест-екскурсія "Пізнаємо Київ — обираємо професію" — це спільна прогулянка, під час якої дітям та їхнім батькам розкажуть про різноманітні події в історії України, а також пояснять сутність низки професій. В ігровій формі юні дослідники виконуватимуть задачі, розв'язання яких приведе до розкриття важливого гасла для нашої столиці.

Екскурсія "Київ — наймальовничіша столиця Європи", маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ у рейтингу найзеленіших європейських міст.

Читай також: "Хлібне, з горгонзолою й зі смаком базиліку: де в Києві скуштувати незвичайне морозиво?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації