Киян запрошують на безплатні екскурсії Печерськом: як на них потрапити

Киян запрошують на безплатні екскурсії Печерськом: як на них потрапити Фото: kyivcity.gov.ua

Киян і гостей столиці запрошують на безплатні екскурсії Печерськом. На учасників чекають цікаві прогулянки, квест для дітей та екскурсія для маломобільних груп населення. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Заходи заплановані з середи до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Розклад подій

Екскурсія "Зустріч на перехресті Науки", на якій кияни та гості міста поринуть в атмосферну подорожі мальовничим куточком столиці — Голосієвом, який є осередком низки провідних науково-дослідних інститутів України. А також довідаються про здобутки та відкриття відомих науковців, які тут жили та працювали.

Екскурсія "Все починається з Університету", де учасники довідаються про те, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка дав початок розбудові нового столичного кварталу, а також історію створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Екскурсія "Святошинське намисто" (адаптована для маломобільних груп населення), під час якої відвідувачам розкажуть про створення та розбудову Святошинського району — від невеликого курортно-дачного передмістя Києва до густонаселеного житлового масиву. Також учасники дізнаються про видатних особистостей, які тут мешкали.

Важливо! Поруч із людиною, яка належить до маломобільних груп населення, має бути особа, що її супроводжує.

Екскурсія "Київ хрещатий", на якій містяни та гості столиці ознайомляться з головною вулицею Києва, її видатними об'єктами, дізнаються про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку міста загалом, а також його центральної вулиці зокрема.

Екскурсія "Меценати Києва", де буде змога дізнатися про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили у місті більше за століття тому, а також оцінити їхній внесок у збереження музейних цінностей, коли вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки. 

Дитяча квест-екскурсія "Пізнаємо Київ — обираємо професію" — це спільна прогулянка, під час якої дітям та їхнім батькам розкажуть про різноманітні події в історії України, а також пояснять сутність низки професій. В ігровій формі юні дослідники виконуватимуть задачі, подолання яких призведе до розкриття важливого гасла для нашої столиці.

Екскурсія "Київ історичний" познайомить з історією стародавнього Києва, його пам’ятками, архітектурою та Подолом. 

Екскурсія "Київ — наймальовничіша столиця Європи", маршрут якої проведе учасників вулицями історичного Голосієва. Неймовірні пейзажі, що поєднують колоритність архітектурних стилів із величезним розмаїттям дерев і рослин, продемонструють, що недарма Київ у рейтингу найзеленіших європейських міст.

Реєстрація на екскурсії — обов'язкова, адже кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Читай також: "Київська мала опера: портал у творчий вимір"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації