Киянки зі складним перебігом вагітності будуть під цілодобовим домашнім спостереженням

Киянки зі складним перебігом вагітності будуть під цілодобовим домашнім спостереженням Фото: Unsplash

Вагітні киянки, які мають високі перинатальні та акушерські ризики, отримали можливість цілодобового домашнього спостереження та лікарського контролю за станом ще ненародженої дитини. Для цього за кошти міського бюджету закупили необхідне обладнання. Про це повідомили на сайті КМДА.

Фетальний доплер — так називається медичний девайс — використовуватиметься для моніторингу серцевих скорочень плоду у ІІ та ІІІ триместрах вагітності. Завдяки цьому ще ненароджена дитина цілодобово перебуватиме під пильним триступеневим контролем. В умовах реального часу і вагітна, і її акушер-гінеколог можуть бачити чи все гаразд, чи є проблема.

Невеличкий гаджет за допомогою спеціального додатка в смартфоні дозволяє і самій майбутній мамі, і лікарям постійно відстежувати, що відбувається з майбутнім малюком, та вчасно зреагувати в разі виявлення порушень. І це при тому, що жінка продовжує жити звичним життям і не має необхідності перебувати у стаціонарі або щодня здійснювати контрольні візити до клініки. З мобільного вагітної всі дані потрапляють у її особистий кабінет, доступ до якого має вона та медики. Крім того, у разі загрози плоду, на мобільний телефон лікарів миттєво приходить відповідне сповіщення, — роз'яснила директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

Визначати, чи потрібне конкретній вагітній жінці таке дистанційне спостереження і протягом якого часу, має винятково лікар, який аналізує її діагноз та поточний стан здоров'я. Цей сервіс повністю безоплатний та доступний для всіх пацієнток столичних комунальних медичних закладів.

Реалізація цього нескладного в користуванні та водночас ефективного високотехнологічного проєкту зможе зберегти не одне життя, адже швидке виявлення проблеми плоду дозволяє вчасно зреагувати та запобігати загрозливим ситуаціям, що можуть призвести до завмирання вагітності.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці існує реальна небезпека епідемії кору. Подробиці дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації