Київ долучиться до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day: як взяти участь

Київ долучиться до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day: як взяти участь Фото: freepik.com

У вересні Київ долучиться до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day, у якому щорічно беруть участь близько 90 мільйонів людей у 211 країн світу. Всеукраїнський рух Let's do it Ukraine запрошує киян також приєднатись до цієї події, що відбудеться 20 вересня. 

Основна мета акції — сформувати в українському суспільстві культуру чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання. Участь у Всесвітньому дні прибирання братимуть рядові українці, комерційні та некомерційні організації, компанії та держустанови лідери думок тощо.

Організатори пропонують різні формати участі:

  • індивідуальні та сімейні толоки;
  • колективні прибирання на території різних установ та організацій (кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа — перевірена ДСНС на безпечність);
  • традиційні прибирання на рекомендованих місцевою владою локаціях;
  • цифрове прибирання: видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ та інтернет-ресурсів (це зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу);
  • формування Національної мапи пунктів прийому вторсировини;
  • розбір завалів.

Українці за кордоном також можуть приєднатись, організувавши онлайн або офлайн-прибирання.

А киян закликають не лише приєднатися до глобальної ініціативи з прибирання, а й зареєструвати результати своєї участі до 25 вересня включно на міжнародному сайті або за посиланням. Це важливо для підтвердження загальнонаціональних результатів та отримання сертифіката участі онлайн.

Нагадаємо, в Україні стартувала інформаційна кампанія "Будь другом. Собі теж" про важливість турботи про ментальне здоров'я чоловіків. Мета кампанії — подолати стигму навколо проблем ментального здоров'я чоловіків та заохотити їх звертатися по допомогу.

Читай також: "У Києві проведуть Red Brunch, щоб зібрати кров для порятунку військових"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації