Київський бізнесмен перераховував мільйони рублів у казну росії

Київський бізнесмен перераховував мільйони рублів у казну росії Фото: Getty Images

Служба безпеки України викрила у фінансуванні збройної агресії рф власника київської торговельної компанії. Йдеться про бізнес-структуру, яка імпортує і продає в Україні кліматичну техніку зі Східної Азії.

За даними слідства, власник підприємства є засновником ще двох торговельних компаній у москві. Напередодні повномасштабного вторгнення він виїхав до Європи. Звідти він і координує свій бізнес, у тому числі на території країни-агресорки.

Київський бізнесмен платив гроші в бюджет росії
Фото: СБУ

За вказівкою бізнесмена підконтрольні йому російські компанії продовжили працювати після 24 лютого 2022 року і перераховували мільйонні суми до бюджету рф у вигляді податків. Тільки протягом минулого року казну росії профінансували на понад 50 млн рублів.

За даними слідства, фактичне "операційне" управління підприємствами, зокрема в росії, здійснювала із Києва фінансова директорка столичної компанії.

Київський бізнесмен платив гроші в бюджет росії
Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили власнику підприємств та його підлеглій підозру в пособництві державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Оскільки ворожий поплічник перебуває за межами України, вживається комплекс заходів для його притягнення до відповідальності. Щодо його спільниці вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За скоєний злочин порушникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Раніше "ТиКиїв" писав, що столичні поліціянти викрили представницю військово-лікарської комісії, яка допомагала призовникам уникнути мобілізації. За свої послуги вона брала 2 тис. доларів. Докладніше читай у нашому матеріалі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації