"Лосиний бум": у Києві врятували кількох рогатих, які зайшли в місто

"Лосиний бум": у Києві врятували кількох рогатих, які зайшли в місто Фото: pixabay.com

У Києві врятували лося, який потрапив у пастку на футбольному полі в Парку партизанської слави. Про це повідомила Муніципальна охорона.

Напередодні ввечері дикий лось проломив огорожу футбольного поля в парку і заплутався в металевій сітці.

Лося помітили співробітники Муніципальної охорони. Вони оточили місце події та обмежили доступ до спортмайданчика, щоб від непередбачуваних дій дикої тварини не постраждали люди, які знаходилися у парковій зоні. 

Коли до Парку партизанської слави прибули зоофахівці, муніципали долучилися до операції з визволення лося. Операція пройшла успішно — тварина була врятована, — розповіли охоронці.

0 / 0

У Центрі порятунку диких тварин додали, що останнім часом у столиці спостерігається "бум лосів".

Так, днями волонтерам довелося виїжджати на будівництво житлового комплексу. Там заблукали дві тварини. Вони зайшли на територію ЖК, перелякавшись, стрибнули через паркан й опинилися на території будівництва. 

Волонтери не стали в той момент анестезувати лосів і вивозити їх до лісу, оскільки через велику кількість котлованів і ям на майданчику був ризик травмування тварин. Рятувальники повернулися на місце після комендантської години. 

Завдяки злагодженій роботі нашої команди, нам вдалося безпечно витягти тварин з небезпеки, — розповіли в Центрі порятунку диких тварин.

Ще один виклик від поліції рятувальники отримали наступного дня. Правоохоронці повідомили, що на території господарства Святошинського району опинився травмований лось. Однак по прибуттю на місце знайти тварину не вдалося, лише її криваві сліди. За словами очевидців, лось самостійно повернувся до лісу.

Нам дуже шкода, що не змогли його побачити, дослідити рану та надати допомогу. Лишається сподіватися, що травма не важка, і лось зможе з нею впоратися самостійно, — сказали волонтери.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що зоозахисники продають віртуальні квитки для порятунку тварин із прифронтових зон.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації