МОЗ після скандалу проведе повторний тендер на ремонт "Охматдиту"

МОЗ після скандалу проведе повторний тендер на ремонт "Охматдиту" Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

Міністерство охорони здоров'я вирішило скасувати результати тендера на відбудову дитячої лікарні "Охматдит" та провести новий на платформі Prozorro за правилами публічних закупівель. Про це повідомив під час брифінгу очільник МОЗ Віктор Ляшко.

Таке рішення ухвалили після того, як журналісти з'ясували, що попередній тендер на відбудову лікарні, проведений фондом "Охматдит", виграла компанія, яка запропонувала ціну набагато вищу, ніж інші учасники торгів.

За словами Ляшка, договір ще не підписали. А зібрані на відновлення "Охматдиту" гроші перекажуть на казначеський рахунок лікарні. Новий тендер на Prozorro мають провести якомога скоріше — упродовж 7–16 днів.

Очільник МОЗ також оголосив про створення ревізійної наглядової ради щодо використання цих коштів, зібраних на відбудову "Охматдиту". До неї увійдуть шістеро благодійників, які перерахували найбільші суми, один представник МОЗ й один представник адміністрації лікарні. 

Я хочу, щоб новий тендер був оголошений якомога швидше. Тому за наступний тиждень ми хочемо створити наглядову раду, яка затвердить критерії учасників, які можуть подаватися, — заявив він.

Ляшко також розповів, що звернувся до Нацполіції за консультацією щодо компанії, яку оголосили переможцем попереднього тендера. За його словами, є підстави вважати, що на балансі фірми немає потрібної для виконання робіт кількості техніки.

Зазначимо, що напередодні БФ "Охматдит — Здорове дитинство" оголосив переможця тендеру на невідкладний ремонт фасаду та приміщень дитячої лікарні, що постраждала від обстрілу 8 липня. Серед 14 учасників переможцем обрали запорізьку компанію "Буд-Технолоджі", яка готова була виконати роботи за 307,45 млн грн (без ПДВ).

Як з'ясували "Наші гроші", ця пропозиція була однією з найдорожчих на тендері. Більшість учасників були згодні виконати роботи менш ніж за 300 млн грн. Такий суперечливий вибір підрядника спричинив значний резонанс у суспільстві. 

Раніше у МОЗ заявляли, що пошкоджений під час російського ракетного обстрілу новий корпус лікарні "Охматдит" мають відновити до зими, та представили покроковий план відновлення будівлі.

Читай також: "Як відновлюють пошкоджений обстрілами будинок на Солом'янці: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації