На Київщині створять новий індустріальний парк: це збільшить кількість робочих місць

На Київщині створять новий індустріальний парк: це збільшить кількість робочих місць Фото: koda.gov.ua

У Бучі побудують індустріальний парк "КИТ", який має сприяти створенню нових робочих місць та розвитку економіки регіону. Про це повідомив очільник Київської ОДА Руслан Кравченко.

Кабінет міністрів вже вніс майбутній індустріальний парк до відповідного реєстру. Наразі в області зареєстровані 13 таких парків.

"КИТ" у Бучі спеціалізуватиметься на переробній промисловості. Зокрема, тут виготовлятимуть будівельні вироби з пластмаси, металеві двері й вікна. На будівництво промислового комплексу планують залучити понад 1,75 млрд грн. Це будуть приватні та кредитні кошти. 

Київщина активно працює над створенням індустріальних парків. Це ініціатива, яка має потенціал не лише для покращення бізнес-клімату, а й для суттєвого підвищення якості життя людей, — каже Руслан Кравченко.

Зазначимо, що в цьогорічному держбюджеті уряд передбачив 1 млрд грн на стимулювання створення й облаштування індустріальних парків. Їх планують розвивати як ключові центри для індустріалізації економіки, залучення інвестицій і створення нових робочих місць. 

Для учасників індустріальних парків передбачені певні економічні стимули: звільнення від податку на прибуток на 10 років для деяких видів діяльності та за певних умов, звільнення від імпортного ПДВ і мита на деяке обладнання тощо. 

Індустріальний парк — це окрема промислова територія зі спеціалізованою інфраструктурою для ведення господарської діяльності. Такі парки максимально облаштовані для ефективної роботи підприємств на своїй території та мають добре транспортне сполучення. Підприємствам у них надають певні пільги. Індустріальні парки зазвичай будують на околицях міст або поза основними житловими районами.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що на Київщині завершують будівництво першого в Україні інклюзивного ЖК для ветеранів, які отримали інвалідність через поранення на війні. Він нараховує 56 будинків, які пристосовані для комфортного проживання, вільного пересування та дозвілля людей з інвалідністю.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації