На трамвайній зупинці біля НАУ зняли дефібрилятор: де він тепер

На трамвайній зупинці біля НАУ зняли дефібрилятор: де він тепер Ілюстративне фото: nv.ua

На зупинці швидкісного трамвая біля Національного авіаційного університету зняли дефібрилятор. Тепер він перебуває в комірчині в охоронця. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

За її словами, Київпастранс ухвалив рішення прибрати дефібрилятор із публічного доступу, тому що черговий охоронець заморився ганяти вандалів.

Фото: t.me/semenovatut

Семенова зазначила, що дефібрилятор висить у публічному місці, тому що дефібриляція — це реанімаційний захід, який в разі необхідності треба проводити негайно.

Поки людина буде шукати охоронця, чергового потерпілий помре. Це не казочка. Після встановлення дефів в метро був із десяток випадків, коли це врятувало життя. Якби дефів там не було, то не врятувало б. Наче логічно звучить, — написала вона.

У відповіді на депутатський запит представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА зазначили, що доручили Київпастрансу розмістити інформацію про місцеперебування дефібриляторів на станціях швидкісного трамвая.

Семенова своєю чергою запропонувала Київпастрансу задіяти муніципальну охорону для боротьби з вандалами.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що волонтер "Солом'янських котиків" запобіг ДТП і врятував водія вантажівки, якому стало погано за кермом.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації