На ВДНГ відбудеться костюмований бал, на якому відтворять атмосферу початку ХХ сторіччя

На ВДНГ відбудеться костюмований бал, на якому відтворять атмосферу початку ХХ сторіччя Афіша

У квітні на ВДНГ відбудеться новий фестиваль — "Книжкова країна". На заході можна буде відвідати великий книжковий ярмарок, поспілкуватися з письменниками, взяти участь у майстер-класах, послухати дискусії експертів і лідерів думок, побачити зірок, провести час в освітній та ігровій зонах.

Цікавою фішкою фестивалю "Книжкова країна" стане танцювальний бал. Відвідавши його, можна поринути в атмосферу початку ХХ сторіччя. Організацією дійства займатиметься спільнота поціновувачів історичних танців Vintage Dance Community.

На ВДНГ ви маєте можливість побувати на балу початку ХХ сторіччя — "прекрасної епохи", сповненої надій та примх. Епохи Титаніку, розквіту "нового мистецтва" та відродження української культури. Продемонструють одяг і танці української аристократії та інтелігенції тих часів, — повідомляє гендиректор "Експоцентру" Євген Мушкін

Гості балу зможуть подивитися і взяти участь у танцях, що полюбляли наші прадіди. Якщо ти не маєш танцювального досвіду — не страшно! Для новачків у цій справі підібрали декілька простих па, які легко вивчити безпосередньо на заході.

  • ДЕ? Київ, ВДНГ, павільйон №8 (РАЦС), просп. Академіка Глушкова, 1
  • КОЛИ? П'ятниця, 26 квітня. Початок о 18:00
  • СКІЛЬКИ? Вхідний квиток — 400 гривень.

Придбати квитки на бал можна на офіційному сайті ВДНГ.

Для учасників балу буде обов'язковий дрес-код. Тому ті, хто хоче відвідати захід, мають підготувати костюми, які характеризують епоху початку минулого сторіччя.

Жіночий дрес-код

Жіночі вечірні сукні цього періоду вирізняються примхливістю та різноманітністю. Виділити якийсь окремий фасон чи крій неможливо через розмаїття варіантів. Проте можна говорити про певні спільні ознаки. 

Отже, вечірня жіноча сукня початку ХХ століття мала: 

  • прямий силует, що нагадує античну колону, без виразно підкреслених грудей, талії чи стегон; 
  • пряму, інколи трохи завужену, чи трохи розширену до низу, спідницю без розрізів, довжиною не вищою за кісточки;
  • прикриті плечі; 
  • неглибоке декольте округлої, квадратної чи трапецієподібної форми; 
  • трохи завищену талію, часто підкреслену широким оздобленим поясом. 

Характерними ознаками також були тонкі тканини, що утворюють складки, драпірування спідниці і ліфа, поєднання різних фактур і кольорів в одній сукні, багатошаровість, асиметрія, примхливе оздоблення з бісеру, мережива, штучних квітів тощо. 

З прикрас популярні були намиста та чокери, вузькі діадеми-обручі, браслети. 

Обов'язковим аксесуаром були високі рукавички та панчохи. Найпопулярнішою зачіскою епохи було волосся, зібране у вузол та укладене низькими хвилями.  

Вечірнім взуттям були туфлі моделі "мері джейн" або з т-подібним ремінцем, на стійких підборах, часто розшиті нитками та стразами. 

Чоловічий дрес-код

Початок ХХ століття — це час, коли вечірній чоловічий костюм майже остаточно набуває добре знайомого нам вигляду.

На балу можна було зустріти кавалерів, одягнених за формою black tie (смокінг, темний жилет під нього, біла сорочка, чорна краватка-метелик, такого ж кольору туфлі) чи white tie (фрак, білий жилет, сорочка, краватка, проте чорні туфлі). Замість жилета  — пояс-кушак. 

Обов'язковим аксесуаром були білі рукавички. Також незамінною була акуратна зачіска з укладеним волоссям. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриється великодня виставка з полив'яними яйцями часів Київської Русі, давніми листівками і святковим одягом. Детальніше про неї дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації