Над Києвом зійде Блакитний Супермісяць: коли його побачити

Над Києвом зійде Блакитний Супермісяць: коли його побачити Фото: Unsplash

Сьогодні вночі відбудеться надзвичайно гарне астрономічне явище — Блакитний Місяць, або Блакитна повня. При цьому Блакитний Місяць збігатиметься зі ще одним явищем — Супермісяцем. Тож Блакитний Супермісяць у ніч на 30 серпня стане найбільшим і найяскравішим Місяцем року. 

Спостерігати за Блакитним Місяцем можна буде і в Україні. Найкраще його буде видно о 4:35. Окрім цього, на небі можна буде розгледіти і яскравий Сатурн.  

Для спостереження краще скористайся невеликим телескопом або біноклем, щоб розглянути кратери Місяця. Також можна виїхати за місто, щоб оцінити виняткову яскравість Місяця далеко від міських вогнів. Та не забувай про комендантську годину!   

Блакитний Супермісяць зійде над Києвом
Фото: Unsplash

Зазначимо, що в буквальному значенні Місяць блакитним не стане. Лише за певних метеорологічних умов можна побачити легкий блакитний відтінок Місяця, але не більше. Назва "Блакитний Місяць" походить від англійської ідіоми Once in a Blue Moon, що в перекладі означає: "Одного разу за Блакитного Місяця". Її вживають, коли говорять про те, що трапляється дуже рідко. 

Насправді ж Блакитні Місяці відбуваються відносно часто — раз на два-три роки. Останній Блакитний Місяць зійшов у серпні 2021 року, а наступний очікується в серпні 2024 року. 

Блакитний Супермісяць зійде над Києвом
Фото: Unsplash

Боятися Блакитного Супермісяця не варто. Це явище ніяк не впливає на здоров'я людей. Проте астрологи зазначають, що в цей час варто контролювати свої емоції, адже повня робить людей більш збудженими та імпульсивними.  

Зазначимо, що цьогоріч ми побачимо ще один Супермісяць. Він буде 28 вересня і матиме назву Жнивний Місяць. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації