Нацбанк випустив пам'ятну монету до роковин Чорнобильської катастрофи

Нацбанк випустив пам'ятну монету до роковин Чорнобильської катастрофи Фото: Нацбанк України

Сьогодні, 26 квітня, в 38-му річницю Чорнобильської катастрофи, Нацбанк України випустив пам'ятну монету "Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний". Це четверта монета з серії, присвяченої відродженню дикої природи на території Чорнобильського заповідника. Про це повідомили на офіційній сторінці Нацбанку України в фейсбуці.

На реверсі зображено лелеку чорного на тлі пейзажу, а над ним — пташенята у гнізді. На аверсі в центрі розміщено символічне колесо життя, що знаменує відродження природи — оповитий листям міжнародний знак "Радіаційна загроза", навколо якого тварини, які множаться у 30-кілометровій зоні відчуження: лелека чорний, кінь Пржевальського, рись, зубр, лось та бурий ведмідь.

0 / 0

Номінал пам'ятної монети — 5 гривень. Матеріал — нейзильбер. Тираж — 40 тис. штук.

Придбати монету "Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний" можна в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Також монети поступово реалізовуватимуть банки-дистриб'ютори: "Укргазбанк", "Радабанк", "Таскомбанк" і "ПриватБанк".

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкриється велика виставка весняних квітів. Детальніше про неї дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації