Після обриву тролея через Дніпро поліція перевіряє колесо огляду на Подолі

Після обриву тролея через Дніпро поліція перевіряє колесо огляду на Подолі Фото: "ТиКиїв"/Олег Переверзєв

Після трагедії на тролеї через Дніпро, де через обрив троса загинув молодий хлопець, правоохоронці взялися за перевірку інших столичних атракціонів. Зокрема вони завітали до колеса огляду на Контрактовій площі. Про це повідомила прессекретарка столичної прокуратури Ірина Винокурова у коментарі виданню "Укрінформ".

Вона розповіла, що перевірку атракціону розпочали в межах кримінального провадження за статтею "порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою". Поліція витребувала у власників колеса всі дозвільні документи на роботу атракціону.

За словами прессекретарки, кримінальне провадження є фактовим, оскільки без нього правоохоронці не можуть проводити перевірку. Щодо її результатів, то про них говорити поки що зарано, зазначила Винокурова.

Представниця адміністрації атракціону, яка відрекомендувалася дружиною його власника (громадянина Франції Луї Тутена) повідомила журналістам, що вони вже надали поліції всі дозвільні документи.

Усі документи я вже надала поліції. Якщо ми тут стоїмо сім років, то, мабуть, у нас все є, — зазначила вона.

Зазначимо, що колесо огляду на Подолі встановили під час святкування Нового року 2018 як частину святкового ярмарку. Планувалося, що атракціон працюватиме лише кілька тижнів, після чого його демонтують. Однак замість цього колесо затрималося на цьому місці на сім років та стало доволі популярним серед киян та гостей міста атракціоном. 

Нагадаємо, 21 липня у Києві, біля Паркового мосту, обірвався трос тролея через Дніпро. У цей момент на атракціоні перебував чоловік, який впав у воду. Наступного дня водолази знайшли його тіло на відстані 30 метрів від берега та глибині дев'ять метрів.

Читай також: "Київ згори: головні колеса огляду столиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації