Понад 100 картин з колекції Медведчука передадуть у Національний музей України

Понад 100 картин з колекції Медведчука передадуть у Національний музей України Фото: arma.gov.ua

Понад сто картин з приватної колекції Віктора Медведчука визнали такими, які мають історичну та культурну цінність. Їх передадуть до Національного художнього музею України, повідомляє пресслужба АРМА.

Загалом експерти музею оглянули 285 картин з колекції Медведчука. З них 112 картин визнали такими, які мають культурну та історичну цінність. Майже всі вони — твори відомих українських митців XX століття. 

Фото: arma.gov.ua

Тепер картини, які мають цінність, планують передати  на зберігання до Національного художнього музею. Щоправда, спочатку мають призупинити процедуру їхнього продажу. Це питання розглядатимуть на наступному засіданні профільної конкурсної комісії.

Фото: arma.gov.ua

В АРМА нагадали, що після затримання Медведчука картини, які належали йому, були арештовані в межах кримінального провадження. Пізніше рішенням суду їх передали на реалізацію в АРМА, і у квітні цього року нацагентство виставило твори на продаж.

Після оголошення про початок продажу АРМА запросило фахівців, щоб ті провели мистецтвознавчу експертизу й встановили цінність творів.

Нагадаємо, у Музеї Ханенків відкрили першу від початку повномасштабної війни виставку класичного мистецтва. Там експонують картини голландських та українських живописців кінця ХІХ – початку XX століття із приватних колекцій.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації