Понад 80 тисяч киян узяли участь в опитуванні щодо ментального здоров'я

Понад 80 тисяч киян узяли участь в опитуванні щодо ментального здоров'я Фото: КМДА

Майже 82 тисячі містян взяли участь в опитуванні щодо психічного здоров'я в застосунку "Київ Цифровий". Про це повідомила заступниця голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда на Київському форумі ментальної стійкості. 

За словами Хонди, відповідальної з питань безбар'єрності в Києві, таке дослідження провели втретє. Якщо до першого опитування долучилися 6 тисяч людей, то до третього — вже майже 82 тисячі. А отже, увага киян до ментального здоров'я зростає.

Фото: КМДА

Дослідження показало, що людей, які оцінюють свій психоемоційний стан як "досить добре з огляду на ситуацію", поменшало. Натомість побільшало тих, хто відчуває тривогу, апатію та депресію:

  • у пункті про способи впоратися зі стресом на 4% поменшало містян, які вибирають фізичну активність, а ось відповідей про кіно, книги й театри було майже вдвічі більше — 19%;
  • на 2% зменшився показник відповідей "заспокійливі препарати" та "шукаю рішення в інтернеті".
  • майже на третину поменшало тих, хто звертається за підтримкою до друзів і близьких, на 3% менше респондентів обрало варіант "психолог" та на 2% більше — "сімейний лікар". 

Марина Хонда зауважила, що такі результати свідчать про зміщення пріоритетів порівняно з минулим роком. Також представниця КМДА нагадала, що у столиці триває Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?".

Фото: КМДА

У Київському форумі ментальної стійкості взяли участь фахівці КМДА та комунальних підприємств, представники міжнародних і всеукраїнських громадських організацій, а також психологи, науковці й інші гості. 

Читай також: Геть думи сумні! 5 технік медитації від тривоги та стресу на кожен день

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації