Презентували програму заходів до десятиріччя Революції Гідності

Презентували програму заходів до десятиріччя Революції Гідності Фото: Getty Images

Національний музей Революції Гідності презентував програму заходів до Дня Гідності та Свободи й десятиріччя від початку Революції Гідності. Про це повідомляє Укрінформ.

За словами гендиректора музею Ігоря Пошивайло, цього року відзначення річниці Революції Гідності буде особливим не тільки через круглу дату, а й тому що Україна відзначатиме цей ювілей в умовах повномасштабного російського вторгнення.

Ми розуміємо, що Революція Гідності і російсько-українська війна — це єдиний процес, продовження боротьби українців за цінності, свою історичну пам'ять, свою культурну ідентичність, своє майбутнє, — каже Пошивайло.

У програмі заходів, зокрема, представлять проєкт "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам'яток Майдану", який продемонструє 10 найвідоміших об'єктів Революції у доповненій реальності — барикади, елементи наметового містечка, конструкції "Йолки" тощо.

З 15 листопада 2023 року по 15 вересня 2024 року триватиме конкурс наукових студентських робіт на честь Героя Небесної сотні Сергія Кемського.

17 листопада стартує соціальна інформаційна кампанія під гаслом "Заряджені гідністю та жагою свободи!", присвячена десятиріччю після Майдану та інструментам українського опору. Гасло кампанії розмістять на провідних телеканалах, у соцмережах, на рекламних площах Києва й інших міст України.

21 листопада з 10:00 до 11:00 у Києві на алеї Героїв Небесної сотні відбудеться вшанування пам'яті загиблих, молитва за Україну та борців за її незалежність, покладання квітів.

21-26 листопада з 11:00 до 19:00 триватиме "Майдан-форум" в Українському домі. Там працюватимуть: виставка "Майдан: народження мрії. Перший бій", відкритий інтерактивний майданчик, локація з відеохронікою Майдану, кінозала та дискусійний майданчик.

У межах "Майдан-форуму" 21 листопада о 18:30 відбудеться показ фільму "Євромайдан SOS", а 23 листопада о 18:00 — фільму "Крим SOS".

20 та 21 листопада в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану пройде науковий форум "Революція гідності. На шляху до історії".

Загалом впродовж всіх 94 днів до 20 лютого відбуватимуться певні важливі події на Території Гідності — у середмісті Києва. Зокрема, презентації видань, освітні заходи тощо.

Довідка. День гідності та свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). ​

Нагадаємо, у Києві презентували проєкт до 10-ї річниці початку Революції Гідності — "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам'яток Майдану". У межах проєкту оцифрували 15 тисяч світлин, які зафіксували події Революції Гідності 2013–2014 років.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації