Стало відомо, чи дійсно українську делегацію оштрафували на Євробаченні за футболки Free Azovstal Defenders

Стало відомо, чи дійсно українську делегацію оштрафували на Євробаченні за футболки Free Azovstal Defenders Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Суспільне Мовлення, яке є офіційним мовником Євробачення в Україні, спростувало інформацію про те, що організатори конкурсу оштрафували українську делегацію за футболки з написом Free Azovstal Defenders.

Напередодні одна з представниць України на Євробаченні alyona alyona опублікувала в Instagram допис, у якому розповіла про те, наскільки ризиково та складно було з'явитися у цих футболках в ефірі. Адже будь-які надписи були заборонені, і охорона просила заклеїти їх чорним скотчем або зняти одяг. Тож українська команда вдягла футболки під інший одяг, а потім зняла його, коли камера показувала делегацію.

Зокрема, у своєму дописі alyona alyona повідомила, що через свою "витівку" українська делегація відбулася штрафом від організаторів конкурсу. Проте пізніше вона відредагувала свій допис та прибрала згадку про штраф.

Суспільне Мовлення повідомило, що медіакомпанія як член Європейської мовної спілки, що забезпечує участь представників України на Євробаченні, не отримувала жодних скарг та штрафів за нібито порушення правил конкурсу.

Проте, пояснили там, ЄМС дійсно має право штрафувати конкурсантів у разі порушення правил конкурсу, і артистів попереджають про це ще на етапі підписання контракту. Євробачення позиціює себе як аполітичний конкурс і просить усіх учасників дотримуватись цього правила. 

Зокрема, у день фіналу Євробачення 2024 дискваліфікували представника Нідерландів Joost Klein через погрози в адресу членкині знімальної групи, а представникам Ірландії Bambie Thug наказали прибрати з гриму зашифрований символ на підтримку Палестини.

Нагадаємо, гранд-фінал Євробачення-2024 відбувся у шведському Мальме увечері 11 травня. Представниці України alyona alyona та Jerry Heil посіли на конкурсі третє місце.

Перемогу ж вперше в історії Євробачення здобула небінарна особа — Nemo зі Швейцарії. "ТиКиїв" розбирався, хто такі небінарні люди та скільки їх вже було на пісенному конкурсі.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації