Суд повернув державі ліси Київського лісгоспу й унікальну печеру Геонавт

Суд повернув державі ліси Київського лісгоспу й унікальну печеру Геонавт Фото: vechirniy.kyiv.ua

Суд повернув у державне володіння ліси Київського лісгоспу та печеру Геонавт, які хотіли забудувати. Про це повідомили в Київському еколого-культурному центрі.

Обухівський райсуд задовольнив позив КЕКЦ щодо незаконної передачі під забудову лісів Київського лісгоспу під Обуховом. Цю територію віддали забудовникам у 2022 році — на ній хотіли звести котеджі. Також під загрозою забудови опинилась єдина в Київської області природна печера Геонавт довжиною 60 метрів.

Судові слухання тривали понад рік, і врешті 21 травня цього року суд повернув ліси державі.

У КЕКЦ також нагадали, що минулого року їм вдалося у судовому порядку захистити від рейдерів 260 га лісів, які ті забрали в Білоцерківського лісгоспу. А нещодавно центр розпочав нову справу в Вишгородському райсуді щодо повернення в державну власність лісів Клавдіївської лісодослідної станції.

Нагадаємо, Мінкульт виступив за створення заповідника на території урочища Китаїв, яке намагаються незаконно забудувати. У лютому цього року Господарський суд Києва віддав під забудову пам'ятку археології "Китаївське городище та курганний могильник" площею майже 4,8 гектара.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації