У Борисполі медики швидкої допомоги прийняли пологи в авто: для породіллі це вже шоста дитина

У Борисполі медики швидкої допомоги прийняли пологи в авто: для породіллі це вже шоста дитина Фото: Unsplash

Медики Борисполя прийняли пологи прямо в кареті швидкої допомоги. Породіллею була жителька Херсонщини. Про екстрені пологи в автомобілі розповіли в Київському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Пологи застали жінку просто на вулиці. З особистих речей в неї був лише мобільний телефон, з якого і викликали швидку.

Після прибуття на виклик медики з'ясували, що вагітній 31 рік. У неї це вже шості пологи. За словами жінки, на Київщину вона приїхала в гості з Бериславського району Херсонщини. Та жодних підтверджуючих документів вона при собі не мала. Медикам залишалося лише вірити її словам.

Яка сила рухала вагітною, коли вона їхала півтисячі кілометрів від дому на ризиковому терміні — невідомо. В будь-який момент у неї могла розпочатися пологова діяльність, бо, зі слів пацієнтки, строк вагітності становив 38 тижнів.

Після огляду жінки керівниця бригади зрозуміла, що народження дитини в салоні авто не уникнути. Перейми були кожні 3-5 хвилин і їхній інтервал скорочувався. Для медикині досвід прийняття пологів у кареті "швидкої" не був новим. Цей випадок був третім, тому вона чітко розуміла як себе поводити. Та все ж вагітну намагалися доправити до пологового будинку Борисполя.

До приймального ми не "дотягнули" зовсім трошки. Довелося негайно зупинити автомобіль і приймати малечу, яка з хвилини на хвилину мала з'явитися на світ. Родова діяльність породіллі була надто стрімкою, — розповіла керівниця бригади.

У Борисполі медики швидкої допомоги прийняли пологи в авто
Фото: Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Процес народження зайняв всього 5 хвилин. Невдовзі медики тримали на руках доношеного хлопчика з приблизною вагою 2800 грамів та зростом 48 сантиметрів. Народився хлопчик обвитий пуповиною навколо шиї. Ситуацію врятувало правильне передлежання — головне.

Після цього матір з сином все ж доправили в пологовий будинок, де на них чекали медики.

Раніше "ТиКиїв" писав, скільки дітей народилися у столиці за час повномасштабної війни. Зі статистикою ти можеш ознайомитися в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації