За час повномасштабної війни у Києві народилося майже 35 тисяч немовлят

За час повномасштабної війни у Києві народилося майже 35 тисяч немовлят Фото: unsplash.com

За 700 днів від початку повномасштабної війни у Києві народилися майже 35 тисяч немовлят та побралися понад 46 тисяч пар. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, починаючи з 24 лютого 2022 року, у столиці народилися 34 994 немовляти. З них — 17 969 хлопчиків та 17 025 дівчат. Також серед новонароджених були 685 двієнь та шість трієнь. Окрім цього, за час повномасштабної війни у Києві зіграли весілля 46 170 пар.

Українці — вільний і єдиний народ, патріоти Батьківщини. І ми не перестанемо протистояти ворогу, доки не повернемо всі землі й поневолених людей додому. Усі ми боремося за можливість створювати нові родини, жити щасливо, будуючи майбутнє для наших дітей на своїй вільній землі, — написав Поворозник.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що найпоширенішими жіночими іменами у столиці за 2023 рік були Марія, Соломія, Єва та Поліна. А хлопчиків найчастіше називали Максим, Марк, Тимофій, Олександр, Данило та Михайло.

Серед рідкісних варіантів імен для дівчаток були Оріяна, Весна, Ведана, Астрід, Дзвінка-Ія, Сахара, Октавія, Афіна-Пенелопа, Яруна, Іларія, Фрея, Глафіра, Леоніда, Нефа тощо.

Серед чоловічих імен найнезвичніші — Леслав, Велес, Ратмир, Кий, Люцифер, Граф, Еней, Єрофій, Люксор, Гаррі, Адоніс, Арес, Тео, Доміан, Зевс Кай та інші.

Нагадаємо, під час однієї з масованих ракетних атак в укритті міста Боярка під Києвом народилася дитина. Там з'явився на світ хлопчик вагою 3500 грамів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації