У Києві через обривання троса атракціону в Дніпро впала людина: її шукають (оновлено)

У Києві через обривання троса атракціону в Дніпро впала людина: її шукають (оновлено) Фото: facebook.com/DSNSKyiv

У Києві обірвався трос тролея через річку Дніпро — у цей момент на атракціоні перебувала людина, яка впала у воду. Її шукають рятувальники.

У пресслужбі КМДА повідомили, зараз триває рятувально-пошукова операція, до якої залучені спеціальна техніка та катери з водолазами.

Як повідомляє "Суспільне" з посиланням на очевидців, коли обірвався трос, людина намагалася виринути з-під води, але на ній було важке екіпірування.

Люди на набережній, які стали свідком події, допомагали витягнути трос із річки з боку.

Нам люди з мосту почали кричати, щоб ми тягнули цей трос. Він був доволі важкий, тягнули разом з іншими 15-20 хвилин. Поліція попросила, щоб ми показали орієнтовне місце падіння, — кажуть очевидці.

 

За інформацією Патрульної поліції Києва, через аварію на атракціоні ускладнений рух транспорту на Набережному шосе.

Фото: t.me/kyivpatrol

Тролей через Дніпро біля пішохідного мосту відкрили у 2021 році. У столичній адміністрації звернулися до правоохоронців, щоб ті ретельного розслідували як саму надзвичайну подію, так і діяльності компанії, яка експлуатує атракціон.

Оновлення. В поліції уточнили, що на момент обриву тролея на атракціоні перебував 20-річний хлопець, а не дівчина, як повідомляли раніше. Його пошуки тривають. 

За фактом трагедії правоохоронці розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу. Це — порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримуватися, із загрозою загибелі людей, та службова недбалість, що спричинила загибель людини.

Поліція продовжує працювати на місці події та встановлювати її обставини.

Оновлення 22.07. Водолази знайшли тіло чоловіка, який впав з атракціону через обрив троса. Його виявили на відстані 30 метрів від берега та глибині дев'ять метрів. Тіло доставили на берег та передали правоохоронцям.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження щодо знесення садиби Зеленських на вулиці Кониського, 22. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації