У Києві побільшає ділянок без скошування трави та відмовляться від тематичних клумб

У Києві побільшає ділянок без скошування трави та відмовляться від тематичних клумб Фото: facebook.com/depacckyiv

Наступного року у Києві стане більше ділянок без скошування трави та висадять ще більше багаторічних трав. Про це в інтерв'ю "Вечірньому Києву" повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Він розповів, що комунальним підприємствам з озеленення Києва дали завдання у 2025 році збільшити площі із луками та ділянками без скошування у десять разів. 

У місті значно розширять висаджування багаторічних трав та поступово відмовляться від однорічних квітів і рослин на користь багаторічників. Зокрема, активно використовуватимуть злаки та лукові трави, які потребують менше догляду і мають естетичний вигляд протягом усього року.

Багаторічні рослини потребують догляду та поливу лише в перший рік після висадки, а далі вони цвітуть з весни до серпня. Скошують їх лише восени. А злакові зберігають свій вигляд до першого снігу.

Ми не зупиняємося, адже прагнемо до більш екологічних підходів. Наприклад, будемо замінювати газони на схилах і розподільниках на багаторічні лукові та злакові трави, які коситимуться один або два рази на рік, — каже Возний.

Також будуть поступово відмовлятися від тематичних клумб з однорічними квітами. Вони залишаться в парках і деяких інших місцях, де це доцільно, але тематичних виставкових клумб на схилах і в районах вже не буде. А ресурси, які вивільняться, направлять на закупівлю і висадку багаторічних рослин.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у Маріїнському парку висадили клени з опери "Король Артур". Спеціально для вистави купили живі клени, які стали частиною декорацій, а пізніше їх висадили у центрі столиці, щоб вшанувати пам'ять загиблих на війні музикантів.

Читай також: "На проспекті Бажана висадили понад сотню туй та ялівців: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації