У Києві відкриють центр реабілітації жінок, які постраждали від війни

У Києві відкриють центр реабілітації жінок, які постраждали від війни Фото: Freepik

У Києві, на базі Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Національної академії медичних наук, створять Центр реабілітації здоров'я жінок, які постраждали від війни. Про це повідомляє Укрінформ.

Допомогу в новоствореному центрі реабілітації зможуть отримати жінки, які були в полоні чи мали поранення, військовослужбовиці, які тривалий час перебували на фронті, і це призвело до погіршення їх здоров'я, жінки з порушеннями репродуктивних функцій, жінки та дівчатка-підлітки, які виїхали з тимчасово окупованих територій.

Центр працюватиме у кількох напрямках: медико-психологічна, нейроендокринна, фізична та репродуктивна реабілітації. Всього в медзакладі планують створити близько 80-100 стаціонарних ліжкомісць, також передбачена амбулаторна реабілітація. Потрапити в Центр можна буде за направленням лікаря чи за самозверненням.

Наразі триває реконструкція виділених для центру приміщень. В Інституті педіатрії, акушерства та гінекології розраховують, що він повноцінно запрацює через 6-8 місяців.

Раніше "ТиКиїв" писав, що українки, які ведуть підприємницьку діяльність під час війни, можуть подати заявку на конкурс від Франко-української торгово-промислової палати. Переможниця премії отримає 150 тис. гривень на розвиток власної справи та поїздку в Париж. Як взяти участь у конкурсі — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації