У Києві заблукав дикий лось: його приспали дротиком

У Києві заблукав дикий лось: його приспали дротиком Скриншот відео КМДА

Вранці у середу, 18 вересня, на територію житлової забудови у Шевченківському районі столиці забіг дикий лось. 

Відео тварини, яка прогулювалась вулицею Нагірною, публікували місцеві пабліки. Лось тікав від машин та виглядав збентеженим, проте не поводився агресивно. Очевидці викликали поліцію та відповідні служби, щоб вони дали раду тварині.

Через певний час на місце, де блукав лось, прибули співробітники поліції, КАРС та Київського зоопарка. У тварину вистрілили дротиком зі снодійним, щоб приспати та безпечно вивезти її у природні умови за межі міста. 

Сонний лось ще певний час ходив вулицями під наглядом поліцейських, ветеринарів Київзоо та Київської міської лікарні ветеринарної медицини, поки снодійне повністю не подіяло.

Після цього його обережно завантажили у вантажівку, щоб відвезти до лісу. Під дією снодійного лось переживе транспортування без зайвого стресу та не травмує з переляку себе або людей.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що під час сезонної міграції кажанів до деяких осель залітали одразу до 350 рукокрилих. Рятувальники дали рекомендації, як поводитись, якщо у квартиру залетіли кажани, щоб не нашкодити їм та собі. 

Читай також: "UAnimals запустили продаж віртуальних квитків на евакуаційні рейси для порятунку тварин"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації