У Києві з'явиться меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

У Києві з'явиться меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу Фото: Офіс Президента

У Києві з'явиться Меморіал пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. На місці майбутнього пам'ятника вже заклали пам'ятний камінь. У церемонії його відкриття взяв участь Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомили на сайті Офісу Президента.

У Києві з'явиться меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Фото: Офіс Президента

Меморіал встановлять на Либідській площі. Він з'явиться на місці, де раніше стояв пам'ятник чекістам, який демонтували кілька років тому.

Пам'ятник, що прославляв не людей, а жорстоку систему — систему, яка є винною, зокрема, у геноциді кримськотатарського народу. Саме на цьому місці в Києві має постати меморіал нашої поваги до кримськотатарського народу і вшанування пам'яті всіх жертв геноцидних ударів Росії по нашому Криму, — наголосив Володимир Зеленський.

Зазначимо, що концепція належить відомому архітектору Ерфану Шамсіддінову. Колись він був ініціатором зведення такого меморіалу в Криму, але цю ідею так і не реалізували. Матеріали вже покійного Ерфана Шамсіддінова передала його онука. До них додали сучасний погляд митців з Києва.

Спочатку планувалося, що пам'ятний знак буде заввишки до 2 метрів, але згодом проєкт зазнав змін.

Нагадаємо, що днями в Києві відкрили виставку, приурочену до 80-ї річниці депортації кримських татар. Що на ній представлено — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації