У Києві зростає захворюваність на COVID-19: скільки зараз хворих

У Києві зростає захворюваність на COVID-19: скільки зараз хворих Фото: freepik.com

У столиці фіксують підвищення захворюваності на COVID-19, кількість госпіталізованих зростає. Зокрема є пацієнти, що потребують ШВЛ. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

На щастя, за словами директорки Департаменту охорони здоров'я Марини Гінзбург, в більшості людей хвороба не викликає суттєвих ускладнень.

Наразі у столиці захворіли на коронавірус 1 283 особи, з них 174 дитини. В червні було 199 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Марина Гінзбург закликала киян свідомо ставитися до свого здоров'я та епідемічної безпеки, користуватися захисними масками, антисептиками для рук, уникати місць скупчення людей і контакту з людьми із симптомами застуди, тримати дистанцію в багатолюдних місцях тощо.

Хворий, який не надто потерпає від симптомів, "списує" їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID-19, — попередила Гінзбург.

Також вона порекомендувала залишатися вдома, якщо почуваєшся недобре. Бо навіть головний біль, незначний нежить або загальне погіршення самопочуття можуть бути симптомами COVID-19. 

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я спростило схеми вакцинації від коронавірусу — тепер для більшості людей достатньо зробити лише одне щеплення.

Читай також: "Де і чим вакцинуватися від COVID-19: інструкція від МОЗ України"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації