У Києві зустріли останній потяг з українськими учасниками та призерами Олімпіади-2024: фото

У Києві зустріли останній потяг з українськими учасниками та призерами Олімпіади-2024: фото Усі фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

На Центральному залізничному вокзалі Києва урочисто зустріли українських спортсменів, які повернулися з Олімпійських ігор-2024, що днями завершились у Парижі. 

Як розповіли в Укрзалізниці, більшість олімпійців відправлялись на Олімпіаду поїздами й повертались також залізницею. Сьогодні, 13 серпня, до України повернулась поїздом найбільша група спортсменів — одразу 40. Серед них — шість олімпійських призерів. 

0 / 0

Зокрема, додому повернулися Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (срібні медалістки з веслування на каное), Парвіз Насібов (срібний призер у греко-римській боротьбі), Ірина Коляденко (срібна медалістка у вільній боротьбі) та Жан Беленюк (бронзовий призер з греко-римської боротьби).

На Центральному вокзалі Києва їх зустрічали родичі та друзі, представники ЗМІ, чиновники, представники спортивних клубів, фанати тощо.

0 / 0

Нагадаємо, на Олімпійських іграх-2024 українські спортсмени вибороли 12 нагород: 

  • Золото: збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).
  • Срібло: Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).
  • Бронзу: Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що Благодійний фонд Сергія Притули анонсував аукціон, на якому продадуть шаблю Ольги Харлан, якою вона завдала переможного уколу у фіналі командних змагань з фехтування.

Читай також: "Швидше, вище, сильніше: історія тріумфів України на Олімпіадах"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації