У КМДА розповіли, чи дійсно на Алеї пам’яті Захисників встановлять МАФ

У КМДА розповіли, чи дійсно на Алеї пам’яті Захисників встановлять МАФ Фото: Вадим Горбов

У КМДА відреагували на інформацію про те, що на Алеї пам'яті Захисників України, що розташована на вулиці Оранжерейній вздовж Лук'янівського кладовища, нібито збираються встановити торговий МАФ чи взагалі знищити алею.

Про те, що Алея пам'яті Захисників опинилась під загрозою, раніше повідомляла громадська організація "Добровольче формування територіальної громади Гостомеля". Там заявили, що місцева влада планує встановити у цьому місці МАФ, де торгуватимуть "вінками та гробами". Також показали роботу важкої техніки, яка вже нібито зруйнувала кілька могил військових. 

У КМДА, посилаючись на муніципальну ритуальну службу, назвали цю інформацію "відвертою маніпуляцією". Там кажуть, що алея є "непорушним символом боротьби й шани до полеглих Героїв", і знищувати її ніхто не буде. А МАФ стоїть там вже багато років.

Алея облаштована біля огорожі кладовища за погодженням із міською владою. Міський комунальний ритуальний магазин, про який йдеться, — це споруда на вході до заповідника, що розміщена там багато років, — зазначили у КМДА.

Цей магазин перебуває на балансі Лук'янівського заповідника, і його збираються привести до ладу. Ймовірно, саме підготовчі роботи до реконструкції магазину зафільмували активісти.

Столична влада закликала не маніпулювати темою пам'яті загиблих та не вводити в оману громадськість.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Україні запустили соціальну мережу Soulwall, де можна створювати меморіальні сторінки своїх близьких або домашніх улюбленців, щоб зберегти пам'ять про них. У Soulwall можна завантажити біографію, фото і відео близьких, яких більше немає.

Читай також: "Суд визнав незаконною вирубку Мархалівського лісу для будівництва військового кладовища — КЕКЦ"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації